×

White & Case 2018 - Helsinki - 1400 m2

Komeaan kansallisromanttiseen Väinämöisenlinnaan saneerattiin tyylikkäät tilat asianajotoimisto White & Caselle  

Asianajotoimisto White & Case etsi Helsingin ydinkeskustasta arvokiinteistöä, johon pystyisi rakentamaan yrityksen toimintaa palvelevat modernit tilat. Tunnettu, vuonna 1901 valmistunut Gesellius - Lindgren - Saarisen suunnittelema kansallisromanttinen Väinämöisenlinna Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmassa täytti hienosti nämä edellytykset.
White & Case valitsi Gullstén-Inkisen vastaamaan tilaprojektin arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta. Projektin alussa käytiin paljon keskusteluja tavoitteista ja yrityksen kulttuurista. White & Casella oli selkeä visio tiloista. Haluttiin laadukas, suojellun rakennuksen henkeä kunnioittava huonetoimisto, jonka kaikissa tiloissa olisi hyvä äänieristys. Erillään työtiloista tulisi sijaita kokouskeskus korkeatasoisesti varusteltuine neuvotteluhuoneineen. Suunnittelussa tuli huomioida myös yrityksen merkittävä taidekokoelma.

Vanhat rakenteet purettiin, ja tiloja lähdettiin "luurangosta" rakentamaan uudestaan. Korkeat äänieristysvaatimukset saavutettiin rakenteita tiivistämällä. Kerrosten väliin puhkaistiin sisäiset portaat. Työhuoneisiin tehtiin lasiset väliseinät, jotta valoa saataisiin maksimaalisesti syvän rakennuksen keskikäytävälle.
Gullstén-Inkinen suunnitteli myös, miten yrityksen taidekokoelma laitettaisiin esille neuvotteluhuoneisiin, vastaanotto- ja kokoontumistiloihin. GI sai tehtäväksi käydä myös suoraan Galleria Anhavalla valitsemassa vastaanottotilaan sopivan teoksen. Taide toi mukavasti väriä ja eloa muuten hillittyyn sisutukseen.

Lopputuloksena on tyylikäs ja teknisiltä ominaisuuksiltaan huippumoderni toimistotila, jossa rakennuksen vahva karakteeri on yhä tunnistettavissa.

  • arkkitehtuuri ja korjausrakentaminen
  • konseptisuunnittelu ja asiakaskokemus
  • työympäristöt
«TAKAISIN PROJEKTEIHIN