Hainan Airlinesille elämyksellinen lentokenttälounge Pekingiin


Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy on suunnitellut kiinalaislentoyhtiö Hainan Airlinesille uuden asiakasloungen toteutettavaksi Pekingin kansainväliselle lentokentälle. Loungen tarkoitus on tarjota matkailijoille yhä suurempia elämyksiä ja lujittaa yrityksen näkyvyyttä kehittyvällä lentokentällä. Hainan Airlines on Kiinan suurin yksityisomisteinen lentoyhtiö ja yksi maailman seitsemästä viiden tähden lentoyhtiöstä.

Uuden lentokenttäloungen suunnittelu ajoittuu yksiin Pekingin kansainvälisellä lentokentällä tapahtuvien muutosten kanssa. Lentokentän, joka vuodesta 2009 alkaen on ollut maailman toisiksi vilkkain, odotetaan nousevan maailman vilkkaimmaksi vuonna 2018 avattavan uuden terminaalin myötä. Lentokenttä kykenee jatkossa vastaanottamaan jopa 45 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkisen suunnittelema loungetila ammentaa vaikutteita Kiinan menneisyydestä ja nykyisyydestä. 750 neliön suuruinen tila muodostaa massiivisen lentokentän keskelle yksityisen saarekkeen, jonka nykyaikaisissa puitteissa vieraat voivat rentoutua, peseytyä, torkkua, työskennellä ja nauttia ruoasta ja juomasta. Eri teema-alueet tuovat esiin muun muassa kiinalaista pyöräily- ja teekulttuuria, ja materiaaleista bambu, puu ja viherelementit hallitsevat puhdaslinjaista maisemaa.

Suunnitteluun vaikutti lentokenttäloungejen muuttunut rooli lentomatkailussa. Nykyajan lounge ei ole enää pelkkä välietappi kahden lennon välissä, vaan täyden palvelun hyvän olon keidas ja osa kokonaismatkaa, jolta odotetaan sekä mukavuutta että elämyksiä. Laatutietoinen matkailija tutkii lentoyhtiöiden loungetarjontaa jo ennen matkaa ja saattaa jopa perustaa lentoyhtiövalintansa siihen. Säilyttääkseen kilpailukykynsä lentoyhtiöiden onkin panostettava hyvään loungesuunnitteluun.

Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen on aiemmin suunnitellut kansainväliselle Servisair-lentokoneyhtiölle kaksi loungea, jotka siirtyivät vuonna 2014 Servisairin uuden emotyhtiön Swissportin omistukseen. Lounget sijaitsevat Helsinki-Vantaan ja Kööpenhaminan lentokentillä. Swissport puolestaan on siirtymässä tänä vuonna yrityskauppojen myötä Hainan Airlinesin omistukseen.